четвер, 15 грудня 2022 07:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Південний фронт: військові розповіли про ситуацію на Херсонщині та Запоріжжі

Південний фронт: військові розповіли про ситуацію на Херсонщині та Запоріжжі
Окупаційна влада проводить роботи щодо переключення Запорізької атомної електростанції до енергетичної системи РФ. Фото: Армія Inform

В Україні розпочалася 295-та доба російського широкомасштабного вторгнення.

Ворог примусово "евакуював" громадян України, які проживали на острові Великий Потьомкінський поблизу Херсона, на поки що підконтрольну російським загарбникам територію, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 15 грудня.

"За наявною інформацією, окупанти замінували дачні ділянки та узбережжя річок Конка і Чайка в межах Олешківської міської територіальної громади Херсонської області", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракети з моря: скільки "Калібрів" РФ націлила на Україну

Тим часом так звана окупаційна влада у тимчасово захопленому Енергодарі проводить роботи щодо переключення Запорізької атомної електростанції до енергетичної системи Російської Федерації.

Російська армія на Донбасі продовжує безуспішні спроби прорвати оборону українських захисників. Загарбники атакують українські позиції на трьох напрямках, свідчить свіжа мапа боїв, опублікована у Twitter міністерства оборони Великої Британії 14 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Південний фронт: військові розповіли про ситуацію на Херсонщині та Запоріжжі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі