понеділок, 13 грудня 2010 08:55

Південна Корея проведе військову операцію проти КНДР

Південна Корея проведе військову операцію проти КНДР

Колишній директор національної розвідки США Деніс Блер, звільнений у травні 2010 року, заявив, що Південна Корея проведе військову операцію проти північного сусіда, оскільки незабаром у її керівництва забракне терпіння "спускати на гальмах" провокації КНДР, повідомляє Associated Press.

На думку Блера, артобстріл Північною Кореєю острова Йонпхендо та торпедування корвета "Чхонан" (Cheonan) у березні 2010 року виходять за межі звичайної для Пхеньяну політики балансування між миром і війною.

"Тож у Сеула уривається терпець", - зазначив Блер.

"Це означає, що Республіка Корея проведе військову операцію проти КНДР", - вважає він.

Зазначимо, що керівництво Північної Кореї досі заперечує свою причетність до загибелі судна Cheonan.

Блер наголосив, що, на його думку, військова акція Сеула не призведе до великої війни, проте вийде за рамки регулярних прикордонних інцидентів між країнами.

Екс-директор національної розвідки також додав, що Китай сьогодні не має настільки сильного впливу на справи КНДР, наскільки багатьом здається. За його словами, Пекіну потрібно тільки збереження миру в регіоні, тому китайська влада зацікавлена в статус-кво на Корейському півострові.

Зазначимо, що найближчим часом Південна Корея проведе серію військових навчань, передає британська корпорація Бі-бі-сі.

Проте представник південнокорейської влади повідомив, що стрільби не будуть проводитися біля островів біля західного узбережжя, один з яких був обстріляний військами КНДР у листопаді.

Останнім часом армія Південної Кореї організувала цілу низку маневрів.

КНДР назвала це актами агресії.

РБК-Україна, Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Південна Корея проведе військову операцію проти КНДР ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі