четвер, 09 серпня 2007 15:09

Письменник потрапив під суд за описане в його книзі вбивство

33-річного польського письменника і журналіста Криштіана Балу судять за злочин, описаний в його романі "Amok". На думку поліції, описане в детективному бестселері 2003 року вбивство Балу сам спланував і здійснив. Його жертвою став власник невеликого рекламного агентства Даріуш Й., чиє знівечене тіло із слідами тортур було знайдене в річці Одру в 2000 році. Даріуш був іншому колишньої дружини Балу.

У романі "Амок" в деталях описаний спосіб вбивства Даріуша Й., причому подробиці тортур не повідомлялися в пресі, про них знали тільки поліцейські медики і слідчі.

Передача про вбивство бізнесмена була показана по телебаченню, але ніяких нових доказів слідство не знайшло. Зате в поліцію прийшло декілька анонімних листів по електронній пошті з інтернет-кафе в Південній Кореї і Індонезії, в яких у зв"язку із справою Даріуша Й. мовилося про "ідеальний злочин". У 2005 році невідомий подзвонив в поліцію і порекомендував звернути увагу на роман "Амок". Комісар Яцек Вробльовській знайшов вражаючу схожість на сторінках книги і в досьє Даріуша Й. Згодом слідчий виявив, що в той час, коли в поліцію приходили анонімні листи, Балу займався дайвінгом в Індонезії і Південній Кореї. Балу перевірили на детекторі брехні, і свідчення поліграфа переконали суддю в тому, що письменник прагнув приховати свою реакцію на гострі питання, використовуючи дихальну техніку.

Прокуратура, переконана не тільки у вині письменника, але і в тому, що він і був анонімним інформатором поліції, вимагає для нього 25 років в"язниці. Адвокат Бали стверджує, що доказів проти його підзахисного зібрано недостатньо, повідомляє газета The Times.

Зараз ви читаєте новину «Письменник потрапив під суд за описане в його книзі вбивство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі