понеділок, 19 лютого 2007 20:51

Підприємство уникало сплати податків за допомогою психічно хворих

Донецьке підприємство приховало від податків 1 млн 200 тис. гривень, використовуючи при оформленні операцій психічно хворих осіб. Про це повідомили в облуправлінні податкової міліції.

Співробітники податкової викрили ухилення від сплати податків посадовців одного з підприємств Донецька, яке займається збором, первинною переробкою і реалізацією брухту чорних металів.

Слідство встановило, що впродовж 2004-2005 років керівництво підприємства документально оформило декілька угод з придбання металобрухту з рядом підприємств Києва. Проте фінансово-господарські операції фактично були безтоварними, а як постачальники заявлені підприємства, позбавлені за рішенням суду держреєстрації, а також свідоцтв платників ПДВ. Більше того, керівниками кількох підприємств зазначили осіб, які або не мали певного місця проживання, або були психічно хворими.

Посадовці "транзитного підприємства" свідомо проводили за бухгалтерським і податковим обліком безтоварні угоди з метою зменшення своїх податкових зобов"язань і подальшого ухилення від сплати податків.

У результаті зловмисники штучно зменшили зобов"язання свого підприємства з податку на прибуток і податку на додану вартість на загальну суму 1 млн 200 тис. гривень.

За фактом злочину порушили кримінальну справу. Слідство триває, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Підприємство уникало сплати податків за допомогою психічно хворих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі