середа, 05 жовтня 2011 17:26

Під стінами ВР діти виступили проти сексуальної експлуатації неповнолітніх
7

Фото: Фото: Ростислав МИСЮКЕВИЧ

Волонтери Молодіжного партнерського проекту Центру "Ла Страда-Україна" проти комерційної сексуальної експлуатації дітей та Школи рівних можливостей провели під стінами Верховної ради флеш-моб. Виступали проти торгівлі дітьми в сексуальних цілях. Також відбулося символічне передання Петиції з цього приводу до Верховної ради. Петицію вручили народному депутату Віктору Шемчуку - контактному парламентарію ПАРЄ від України з питань сексуального насильства над дітьми. Акція зібрала близько тридцяти дітей шкільного віку. Вони тримали табличку "Петиція проти торгівлі дітьми в сексуальних цілях. Я підписався. А ти?" та чотири таблички з літерами, що складалися у слово "Стоп".

"Україна постійно піддається критиці з боку європейських інституцій і Організації об'єднаних націй в тому сенсі, що для України питання дитячої проституції і порнографії стоїть досить гостро, і держава зробила не все, щоб захистити наших дітей. Сьогодні у Верховній Раді знаходиться на розгляді низка законопроектів, які врегулюють питання і щодо посилення кримінальної відповідальності за злочини такої категорії, і убеспечить дітей від 14 до 16 років від сексуального насильства і дитячої проституції", - зазначив у своєму виступі Віктор Шемчук.

Також виступила координатор Всеукраїнської мережі проти КСЕД Катерина Левченко.

"Тільки протягом 2009-2010 років порушено 78 кримінальних справ за фактом торгівлі дітьми, 26 справ щодо використання дітей у створенні порнографічної продукції та 26 справ за факти втягнення дітей у занятті проституцією. Ці цифри насправді є вершиною айсбергу і не відтворюють реальної картини. До того ж, у державі відсутні механізми захисту та допомоги постраждалим від таких злочинів дітям", - сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трирічні діти займалися сексом під наркотиками

Мотиватор Молодіжного партнерського проекту Валентина Мудрік, один з організаторів, розказала, що ідея проведення акції належить дітям.

"Волонтери - діти та молодь - самостійно організували і реалізували цей проект. Вони працюють зі своїми однолітками в школах та притулках за програмою "рівний рівному". Ми навчаємо їх як молодих тренерів, і потім вони навчають своїх однолітків. Фінансують їх діяльність міжнародні донори - Рада Європи та інші міжнародні фундації. Така компанія проти торгівлі дітьми в сексуальних цілях проходить у 65 країнах світу. За даними ЮНІСЕФ кожного року 1 мільйон 300 тисяч дітей потрапляють до тенет торгівлі людьми. І це лише офіційні данні. Діти з України вивозяться за кордон і можуть бути експлуатовані всередині країни. Діти та молодь не хочуть мовчати про це", - розповіла Валентина Мудрік.

Під Петицією підписалися 55736 громадян України та гостей держави. Більшу половину підписів зібрали школярі і студенти. Серед підписантів - 26178 дітей. Учасників акції на час її проведення відпустили з уроків. По закінченню акції волонтерам роздали наліпки з символікою кампанії. Дехто з учасників прикрасив наліпками свої мобільні телефони.

Зараз ви читаєте новину «Під стінами ВР діти виступили проти сексуальної експлуатації неповнолітніх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі