субота, 11 грудня 2010 18:29

Під мерією Києва вимагали, щоб "Гундяєв і Сабодан прибрали руки від парків" (ФОТО)
13

11 грудня біля будинку Київської міської ради представники громадської ініціатива "Старий Київ" провели акцію проти будівництва церков у парках Києва. Протестуючі тримали таблички з написами "Гундяєв і Сабодан геть руки від українських парків та скверів", "Парки і сквери Києва – матерям і дітям, а не попам".

"Київська міська рада дала розпорядження виділити 11 мільйонів гривень зі столичного бюджету на будівництво церкви у зеленій зоні біля станції метро Либідська. У проекті будівництва є спортивний комплекс, фітнес клуб та підземний паркінг на 150 машин. Таким чином це перетворюється на приватну структуру. Ми не можемо оскаржувати рішення Київради в судді, тому наша акція – суто інформаційна. Хочемо, щоб люди знали про реальний стан справ у столиці", - розповів кореспонденту Gazeta.ua представник громадської ініціативи "Збережемо старий Київ" Ігор Луценко.

"4 роки тому у парку "Супутник", що у Солом'янському районі столиці побудували церкву. Там навіть є сауна. Кажуть: "Попам теж митися треба". 90% мешканців цього району були проти будівництва, та церкву все одно звели. Ми зверталися у прокуратуру, міліцію, та все марно. Вже 4 роки триває суд, але судові засідання постійно переносяться", - розповіла учасниця акції Олена.

Один із учасників акції одягнув на голову шапку священика, тримав у руках картонний знак долара, точно такий є на його шапці. Чоловік ходив поміж людьми і просив гроші на будівництво храму.

Нагадаємо, що на початку грудня депутати Київради виділили 11 млн гривень на будівництво Свято-Воскресенського кафедрального собору Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП).

Раніше, прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з патріархом Московським і всієї Русі Кирилом пообіцяв, що протягом року з території Києво-Печерської Лаври будуть відселені всі установи і організації, які не мають відношення до заповідника і монастиря.

Перед тим, Кабінет Міністрів вирішив виселити найбільшу українську лікарню, де лікують хворих на СНІД - "Інститут епідеміології і інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського", розташовану поряд з Лаврою. У звільненому приміщенні Лавра хоче створити готель.

Сам намісник Києво-Печерської Лаври Павло назвав клініку для хворих на СНІД на території Лаври "притоном".

Зараз ви читаєте новину «Під мерією Києва вимагали, щоб "Гундяєв і Сабодан прибрали руки від парків" (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

21

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі