четвер, 28 серпня 2008 08:14

Під час вибухів боєприпасів постраждали двоє військових, пошкоджені будинки

Роботи в районі складів в Лозовій Харківської області продовжуються, є інформація про двох поранених військовослужбовців. Про це повідомляє 5 канал.

Також корреспонедент повідомив, що до Лозової стягнуті посилені загони Міністерства оборони України і МНС.

"До Лозової стягнуті посилені загони Міністерства оборони України і МНС. Зараз продовжується розвідка території арсеналу, який горить. Раніше були побоювання, що вогонь перекинеться на порохові склади і тоді вибухи будуть набагато страшніші", - повідомив кореспондент 5 каналу в прямому ефірі.

Як повідомив 5 каналу глава МНС України Володимир Шандра, буде зроблено все необхідне в даній ситуації. Як повідомив міністр, причина спалаху поки не з"ясована, відомо, що спалах стався на території військових складів в середу, потім загорілася суха трава і вогонь перекинувся на територію військового арсеналу, там почалися вибухи боєприпасів. Поки продовжуватимуться мимовільні вибухи - гасити пожежу не будуть - це дуже небезпечно. Глава МНС також повідомив, що вже відселені люди з 5-км зони навколо складів.

"Ми вважаємо, що перебування людей зовні 5-км зони безпечно, там обладнані евакопункти, в школах і в лікарні, де розгортається і мобільний госпіталь", - додав він.

Основне завдання штабу з ліквідації ситуації - це безпека людей в зоні вибухів - в селах біля складів і самої Лозової, вже евакуйовано близько 6 тис. людей, частина з них у віддалені від складів мікрорайони Лозової.

Також кореспондент 5 каналу повідомив, що в середу під час спроб загасити вогонь, було пошкоджено 2 танки, які перебували на території складів. Зафіксовано незначні пошкодження житлових будинків.

У зоні відселення було зафіксовано 2 випадки мародерства і обох зловмисників вже затримали.

Також стало відомо, що двоє військовослужбовців поранено, вони охороняли ці склади. Стан їх здоров"я задовільний, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Під час вибухів боєприпасів постраждали двоє військових, пошкоджені будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі