четвер, 29 травня 2014 13:54

Під час АТО реактивної артилерії українські військові не застосовували

Під час АТО реактивної артилерії українські військові не застосовували
Фото: ru.tsn.ua

Міністерство оборони України не використовувало реактивної артилерії на сході країни. Про це сказав в.о. міністра оборони Михайло Коваль.

"Під час виконання заходів антитерористичної операції ми кілька разів використовували артилерію. Але це використовувалося по артилерійським позиціям сепаратистів на відкритій місцевості", - сказав Коваль на засіданні парламенту, відповідаючи на запитання, чи використовувалися установки "Град" під Слов'янськом.

При цьому він зазначив, що може "поштучно" розповісти про те, де, коли і як міномети противника обстрілювали українські блокпости.

"Зараз ми на кожен блокпост теж поставили по групі мінометів для того, щоб вони могли відповідати. Реактивна артилерія у складі АТО є, у складі з'єднань, але вона не використовувалася. Це дуже потужна зброя  і воно б'є по площі  це небезпечно, ми на це не підемо", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Під час АТО реактивної артилерії українські військові не застосовували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі