пʼятниця, 21 листопада 2014 10:15

Піарити НБУ і Гонтарєву візьметься людина із "улюбленого банку Путіна"

Піарити НБУ і Гонтарєву візьметься людина із "улюбленого банку Путіна"
Фото: mmr.ua

Екс-віце-президент банку ВТБ-Україна Наталія Бондаренко візьметься піарити НБУ і його керівника. Вона багато років просувала ідеї "русского міра" в банківській журналістиці.

Про це пише еспресо.tv.

"Перш за все, ніхто не сумнівається в професійності Наталі Бондаренко. Людина керувала прес-службою ВТБ-Україна багато років і керувала добротно і якісно. Проте виникає, як мінімум, запитання до ідеологічного базису Бондаренко", - пише видання.

Справа в тому, що Бондаренко прийшла в ВТБ разом із колишнім керівником банку Вадимом Пушкарьовим. Останній ніколи не ховав своїх проросійських настроїв і завжди в кулуарних бесідах говорив, що в України немає іншого шансу, ніж тісна політична та економічна кооперація з Москвою. Власне робота ВТБ і була одним із наріжних каменів по створенню "русского міра" в Україні. А піаром цієї роботи займалася Наталя Бондаренко, зазначається.

Еспресо.tv. наводить цитату із інтерв'ю Пушкарьова, де він доводить, що у українців і росіян однакова не лише ментальність, але й "понятийность":

"Появятся ли в этом году кредиты в российской валюте?

Как вы знаете, спрос рождает предложение. Учитывая тот факт, что торговый оборот с Россией составляет $40 млрд., а доллар не является официальной платежной единицей, работать через третью валюту глупо. Поэтому, безусловно, появятся. Российская валюта более стабильна, чем гривня. Это обусловлено тем, что Россия раньше вышла из кризиса и там есть две трубы, из которых "бьют" деньги. У нас, к сожалению, этого нет. В целом же работать с Россией выгодно: там есть огромные финансовые ресурсы, у нас одинаковая ментальность и, я бы сказал, "понятийность" — мы мыслим схожими категориями и понятиями.

"В часи Януковича ця фраза була особливо актуальна. Але повернімося до нового піарника Гонтарєвої. Звичайно ж Бондаренко професіонал. Але чи може  керувати прес-службою НБУ людина, яка останні роки стояла на сторожі інтересів держави Росія (ВТБ – належить не приватним акціонерам, а державі Росія) питання, на жаль, риторичне. Патріотизм – це для телевізора і тих ненормальних, що на Майдани виходять", - акцентується.

Зараз ви читаєте новину «Піарити НБУ і Гонтарєву візьметься людина із "улюбленого банку Путіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі