понеділок, 30 вересня 2024 10:41

Спецтема: Війна Росії проти України

"Перестати вірити в казки": у Третій штурмовій зробили невтішний прогноз про наступ росіян

"Перестати вірити в казки": у Третій штурмовій зробили невтішний прогноз про наступ росіян
Заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін висловився про складну ситуацію на фронті. Фото: bukvy.org

Російські загарбники просунулись на важливих ділянках фронту.

Бойові дії можуть наблизитися до великих українських міст. Про це у Telegram заявив заступник командира Третьої штурмової бригади Максим Жорін.

"Всі вже ніби звикли до новин про просування російських військ, "десь там на Сході". Ну рухаються - і хай рухаються собі, не так страшно. Але вони вже до Покровська дорухались, а далі інші міста. В тому числі великі міста з сотнями тисяч людей", - написав Жорін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог найактивніше атакує на двох напрямках - оперативні дані з передової

За його словами, зараз дуже висока динаміка бойових дій. Ворог лише нарощує темпи. Разом з тим українські підрозділи виснажуються. Вони залишаються без ротацій та нормальної заміни.

"Українському суспільству потрібно прокинутись. Не хочеться нікого лякати, але ми зараз не в найкращому положенні. Щоб все це вивезти - треба діяти, а не чекати та мріяти. І що дуже важливо - перестати вірити в казки про миттєву перемогу й мир, який хтось за нас зробить", - наголосив Жорін.

За даними аналітиків проєкту DeepState, російська піхота вже дійшла до околиць Вугледара. Росіяни просуваються в східну частину зі сторони дач. Вони хочуть закріпитися в багатоповерхівках на околицях.

Окупанти також намагаються тиснути з правого флангу, однак там ще не змогли дістатися до міста.

Зараз ви читаєте новину «"Перестати вірити в казки": у Третій штурмовій зробили невтішний прогноз про наступ росіян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі