понеділок, 14 жовтня 2024 18:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Перетнули кордон за два дні до операції: полковник ЗСУ розповів про Курщину

Перетнули кордон за два дні до операції: полковник ЗСУ розповів про Курщину
Полковник Павло Розлач розповів про Курську операцію. Фото: "ТСН"

Українські десантники зуміли проникнути у російський тил за два дні до початку операції на території Курської області РФ.

Про це розповів командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади Десантно-штурмових військ Збройних сил України полковник Павло Розлач "Ведмідь" в інтерв'ю "ТСН".

"Мій підрозділ, одна з рот, перетнув кордон за два дні до операції. Ми ховалися у лісі, чекаючи на початок дій. Нашим побратимам зі спецпідрозділів вдалося виконати ризиковану операцію. Якби противник вчасно виявив роту, ефект несподіванки був би втрачений", - розповів військовий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися фото складів "шахедів" в РФ після удару ЗСУ і СБУ

"Наші бійці змогли зайти у тил противника і захопити один опорний пункт, а потім інший. У цей час інша рота, прорвавшись через мінні поля завдяки роботі інженерів, змогла просунутися вперед. Через єдиний прохід на мінному полі одночасно пройшли два батальйони: один прямо, другий наліво. Після цього ми зачистили ділянку, і інженери змогли спокійно продовжити свою роботу", - розповів Павло Розпач.

Внаслідок злагодженої роботи воїнів ЗСУ - ворог був дезорієнтований. Удари по командних пунктах росіян порушили систему зв'язку, що спричинило хаос у лавах ворога. Росіяни почали стріляти один в одного, що дало нашим захисникам додаткову перевагу, розповів командир 80 окремої десантно-штурмової Галицької бригади.

12 серпня президент України Володимир Зеленський офіційно заявив про операцію у Курській області. На Курщині створили військову комендатуру.

Збройні сили України узяли під контроль 100 населених пунктів у Курській області, йдеться про 1294 кв. км території, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Зараз ви читаєте новину «Перетнули кордон за два дні до операції: полковник ЗСУ розповів про Курщину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі