пʼятниця, 23 березня 2012 17:28

Перегони на фірах в Івано-Франківську привертали увагу до розбитих доріг
20

Фото: Фото: Олеся Цимбаліста

23 березня близько 9:30 на площі навпроти міської ради Івано-Франківська відбулися перегони на возах, щоб привернути увагу до стану доріг.

"По таких дорогах, як в нашому місті, хіба тільки на фірах і їздити, або тракторах, чи міцних гірських велосипедах, – заявив ініціатор перегонів і громадський активіст Руслан Коцаба. - Це мирна весела акція. Так би мовити - "Вдаримо автопробігом по бездоріжжю Івано-Франківська". Без всілякої агресії ми висловлюємо жаль, що влада черговий раз обманула виборців".

На заклик організаторів відгукнулося 5 фірманів із прилеглих до обласного центру сіл. Перехожі зацікавлено розглядають вози, розклеєні великими плакатами із написами на зразок: "За розбиті дороги – мера у відставку", "Мер, війна закінчилася, роби дороги", "Мер, пора перестати красти на дорогах", "Екстрім-раллі "європейськими" дорогами міста", "Виведемо владу з коми…"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Івано-франківські студенти показали червону картку Януковичу з "Мижигір'я"

"Одним з основних передвиборчих гасел нинішнього мера Віктора Анушкевичуса було: "Європейський мер - європейські дороги!" - нагадав Коцаба. - За 6 років, що він обіймає цю посаду, витрачено 108 мільйонів гривень на капітальний та поточний ремонти доріг в Івано-Франківську. Результату не бачимо, дороги в жахливому стані. На них періодично "підлатують" ями, а потрібен якісний ремонт всієї мережі, бо поки що це не дороги, а напрямки руху.

В цьому році Кабміном виділено 20 мільйонів гривень Івано-Франківську на підготовку до святкування 350-ї річниці його заснування, 15 мільйонів – закладено в місцевому бюджеті. Але досі навіть немає списку вулиць, які потребують ремонту. Гроші знову розкрадуть, а місто лишиться без доріг. В цьому році відзначимо ювілей, пройде Євро-2012. Чим буде зустрічати гостей європейське місто? Починаємо війну проти "ямкового ремонту".

Близько сорока хвилин учасники намагалися привернути до себе увагу міської влади, та до них так ніхто з чиновників і не вийшов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Івано-Франківська отримав "жовту картку"

"Мабуть, влада має актуальніші питання для вирішення. Постійно обговорюють проблеми як не двомовності, то НАТО. Тобто те, що роз'єднує країну. Проблема якості доріг – спільна і на Сході й на Заході. До неї руки у влади не доходять", - переймається один з учасників.

З-під "білого дому" центральними вулицями міста фіри направилися до місця перегонів, що проходили на вулиці Дудаєва, яку городяни жартома називають "проспектом Анушкевичуса". По вулиці, де практично не залишилося асфальтового покриття, здійснюють об'їзд великогабаритні автомобілі. На час перегонів рух припинили. На старт вийшли 5 фірманів, автомобіль "Таврія", приєдналися декілька велосипедистів. Подолати довелося бездоріжжя відстанню в понад 500 м. Переможцем став житель села Крихівці, 17-річний Михайло Зелінський на фірі, запряженій парою коней. Машина до фінішу дісталась третьою.

"Моїх кобил зовуть Ракель і Зірка. Шкода, що їх довелося так швидко поганяти. Тут дуже складно їхати, таких доріг навіть у нас в селі майже не лишилося", - поділився враженнями хлопець.

Зараз ви читаєте новину «Перегони на фірах в Івано-Франківську привертали увагу до розбитих доріг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі