субота, 01 липня 2023 16:15

Передача Україні ATACMS: Подоляк назвав три фактори

Передача Україні ATACMS: Подоляк назвав три фактори
Переговори щодо ракет ATACMS тривають. Фото: eastnews.ua

Радник голови Офіса президента Михайло Подоляк назвав три фактори, необхідні для передачі Україні далекобійних ракет ATACMS.

Першим фактором стане розуміння того, що російський президент Володимир Путін є дуже слабким і не контролює низку процесів у країні, вказав він УНІАН.

"Мені здається, вже існує розуміння що, чим швидше Росія перестане існувати за такого занадто слабкого президента, тим краще буде для глобальної безпеки", - висловився Подоляк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рішення про ATACMS для України майже ухвалене – The Wall Street Journal

Другим фактором стало розуміння Вашингтоном, що на цьому етапі у наступальних операціях необхідно розривати логістику і забезпечення Росії. Окупанти мають багато сил і засобів.

"Третій фактор – психологічний. Тому що переговорні процеси завжди йдуть. І на рівні президента України, і на рівні інших високопоставлених осіб держави. Не варто забувати і про постійний тиск конгресменів і сенаторів США, які періодично виходять з ініціативою, що Україні потрібно передати необхідний обсяг далекобійних ракет. Плюс загальний тиск. Щодо підтримки України у США зросла "двопартійність", – пояснив Подоляк.

Цього тижня США оголосили 41-й пакет військової допомоги для України. Передадуть, зокрема, бойові машини піхоти Bradley і бронетранспортери Stryker. У червні оголосили про передачу Україні боєприпасів для HIMARS.

Раніше повідомили про пакет військової допомоги до $2,1 млрд. Заявили про передачу систем протиповітряної оборони HAWK, боєприпасів для зенітно-ракетних комплексів Patriot.

Торік президент США Джозеф Байден підписав закон про лендліз для України – спрощений порядок надання військової допомоги.

Зараз ви читаєте новину «Передача Україні ATACMS: Подоляк назвав три фактори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі