понеділок, 31 серпня 2009 12:12

Перед приїздом до Польщі Путін написав листа

 Перед приїздом до Польщі Путін написав листа

У листі до Польщі, опублікованому у понеділок в пресі, прем"єр-міністр РФ Володимир Путін пише, що Пакт Молотова-Ріббентропа є всі підстави засудити.

Він підкреслив, що причини початку найбільш руйнівного конфлікту в нашій історії не можуть бути знайдені тільки в Пакті Ріббентропа-Молотова, а також мають бути в Мюнхенській угоді 1938 року, і навіть у Версальському договорі, які урізали права Німеччини і залишили "бомби уповільненої дії".

Автор тексту також нагадує, що до вересня 1939, почалася зміна кордонів Європи - Австрія була поглинена Німеччиною, тим часом низка країн, включаючи Польщу, брала участь у розподілі Чехословаччини.

Путін віддав належне пам"яті жертв Катині, польських офіцерів, але його радник натякнув, що Москва не розсекретила дані про ці вбивства, скоєні НКВС у 1940 році.

У понеділок газета опублікувала текст прем"єра Росії Володимира Путіна, який прибув у той же день у Польщу, щоб відзначити 70-річчя початку Другої світової війни.

"Путіну не уникнути важких питань між Польщею та Росією, - говорить Ярослав Курський, перший заступник головного редактора "Gazeta Wyborcza", і додає, що "Путін у листі пояснив причини свого приїзду".

Зараз ви читаєте новину « Перед приїздом до Польщі Путін написав листа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі