пʼятниця, 22 травня 2009 20:08

Пенсіонер з Молдови хоче стати президентом

Пенсіонер з Молдови хоче стати президентом
Молдовський пенсіонер Олексій Зубаль виявив бажання балотуватися на пост президента республіки під час виборів, призначених на 28 травня. Про це повідомляє член спеціальної парламентської комісії з виборів президента, депутат від Партії комуністів Юрій Мунтян. Безпартійний пенсіонер звернувся в п"ятницю в комісію і повідомив про готовність балотуватися.

Пенсіонер заявив, що як нейтральний кандидат хотів би брати участь у виборах, щоб спробувати примирити владу і опозицію і подолати політичну кризу. Раніше він звернувся до депутатів від опозиційних партій, але ті відмовилися підтримати його кандидатуру.

За словами Мунтяна, комісія може розглянути питання про реєстрацію, якщо тільки будуть представлені всі документи, зокрема письмове підтвердження підтримати кандидатуру з боку групи депутатів в кількості не менше 15 осіб. Прийом документів комісія завершує в п"ятницю опівночі.

Досі були зареєстровані кандидатури діючого прем"єр-міністра Зінаїди Гречаної (її намагаються обрати повторно - перші вибори опозиція зірвала) і посла Молдови в Росії Андрія Негуци. Обох кандидатів висунуто Партією комуністів.

Якщо парламенту не вдасться обрати президента і з другої спроби, він буде розпущений, а на країну чекають нові вибори, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонер з Молдови хоче стати президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі