субота, 20 березня 2010 19:29

Пекін накрило величезною піщаною бурею (ФОТО)
8

Сильна піщано-пилова буря, що налетіла з посушливих районів північнго заходу Китаю, огорнула Пекін помаранчевої пеленою.

За даними пекінської метеослужби, рівень забруднення повітря досяг 5 балів, що буває вкрай рідко.

Через буревій відкладені численні авіарейси і частково обмежено рух на дорогах.

Влада закликала городян не виходити на вулиці, а тим, кому все ж таки необхідно покинути будинок, рекомендується надягати спеціальні марлеві пов"язки.

Через щільний шар піщаного пилу, який повис в повітрі, сонячне проміння ледь досягає землі. На історичній площі Тяньаньмень через помаранчеву пелену практично не видно пам"яток.

Буря також накрила провінції Шансі, Шеньсі і Хебей, Сіньцзян-Уйгурський автономний район і Внутрішню Монголію.

Загалом, до суботи територія площею в 810 тисяч квадратних кілометрів з населенням в 250 мільйонів осіб виявилася оповита жовто-помаранчевої пилом, повідомило агентство новин Сіньхуа.

Згідно із прогнозами, така ситуація може тривати до понеділка.

Піщано-пилові бурі часто трапляються навесні в посушливих районах на півночі Китаю, коли збільшується температура повітря і вітер несе хмари пилу по всій території Китаю, Південної Кореї і Японії. Часом пил долітає навіть до США.

ВВС

Зараз ви читаєте новину «Пекін накрило величезною піщаною бурею (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі