пʼятниця, 23 березня 2007 11:38

Пам"ятник Симону Петлюрі встановить мер Полтави

Голова Полтавської обласної державної адміністрації Валерій Асадчев розпорядився про початок конкурсу ескізів на спорудження пам"ятника в Полтаві головному отаманові військ Української Народної Республіки Симону Петлюрі. 

- Я був і залишаюся ініціатором спорудження пам"ятника Петлюрі, - сказав Асадчев.

Він наголосив на видатному значенні Петлюри в історії України й бажанні увічнити знаменитого полтавчанина.

- А то поназивали вулиці іменами, яких не знають у їхніх країнах, наприклад, вулицю Карла Лібкнехта в Німеччині не знайдеш, - зазначив Асадчев.

- Петлюра не був безпомилковим, але він свідомо виступав за соборну Україну... Коли мені говорять - це може не сподобатися, скажімо, прем"єр-міністрові або Морозу, я говорю, що нам треба перестати боятися!" - зазначив Асадчев.

Асадчев також сказав, що вже в травні цього року на місці майбутнього монумента встановлять наріжний камінь: "Видатному полтавчанину, головному отаманові УНР Симону Петлюрі".

Ініціативу Асадчева зі спорудження пам"ятника Петлюрі критикують комуністи й підтримують обласні партійні організації ліберального й національно-патріотичного напрямку (партії "Народний Союз "Наша Україна", "Народний Рух України", Конгрес Українських Націоналістів, Українська республіканська партія "Собор", Християнсько-демократичний Союз, Республіканська християнська партія, Партія захисту селян, "Україна Соборна").

Головний отаман військ Української Народної Республіки, глава Директорії УНР, публіцист Симон Петлюра народився в Полтаві в травні 1876 року, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Пам"ятник Симону Петлюрі встановить мер Полтави». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі