понеділок, 09 листопада 2009 13:40

Від "свинячого" грипу помер племінник Гайдука?

Від "свинячого" грипу помер племінник Гайдука?

Правозахисник Вадим Черкас заявив, що лише в одній із лікарень Донецька нараховується вже 12 померлих із симптомами грипу A/H1N1.

"На мій погляд, "свинячий" грип вже поширився в Донецьку і області, а ми цього не знаємо через те, що від нас усе приховується місцевими чиновниками", - вважає Черкас.

Правозахисник повідомив, що люди не можуть навіть пройти рентген, який виявляє захворювання на ранній стадії. За його словами, апарат зараз у неробочому стані.

"До мене звернулися по допомогу люди, яким потрібно в кабінет рентгену, а він є в інфекційному відділенні 1-ої міської лікарні Донецька і зараз зламаний. Там придбали новітній цифровий рентген, але його під час ремонту залили робітники. У той стаціонар привозять найважчих жителів Донецька! Головлікар цієї лікарні днями провів робочу нараду і там звучало, що від атипової пневмонії померли викладач Донецького національного університету і племінник Віталія Гайдука (співвласник "Індустріального союзу Донбасу", екс-секретар РНБО)", - розповів Черкас.

Один з лікарів зазначив, що розтин показав закривавлені легені у цього чоловіка. І та ж картина у загиблого викладача віком близько 60 років. Їм вчасно не зробили рентген.

"Як мені сказали – померли 12 осіб лише в інфекційному відділенні 1-ої міської лікарні Донецька. Ще говорять, що лікувати "свинячий" грип не обов"язково за допомогою "Таміфлю", який піарять на високому рівні. Можна було б вилікувати по-різному, аби цим зайнялися вчасно", - додав Черкас.

Сьогодні в Донецьку офіційно підтвердили наявність хворих на "свинячий" грип, передає УНІАН. Як повідомила 9 листопада заступник головного державного санітарного лікаря Донецької області Тамара Біломеря, у Донецькій області за останню добу зареєстровано 1382 звернень за медичною допомогою хворих на респіраторні інфекції та грип. Загальна кількість хворих з початку епідемії склала 48263 випадків, в ому числі дітей - 19791. Госпіталізовано 1992 хворих, помер 1 дорослий.

За даними експрес-діагностики, в етіології захворювань переважають збудники грипу типу А. Підтверджено два випадки захворювання на грип A/H1N1 в Донецькій області.

Зараз ви читаєте новину «Від "свинячого" грипу помер племінник Гайдука?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі