пʼятниця, 30 листопада 2018 04:05

Звільнення моряків: Клімкін повідомив, хто координуватиме роботу адвокатів

Звільнення моряків: Клімкін повідомив, хто координуватиме роботу адвокатів
Російський адвокат Микола Полозов. Фото: ЗІК

Російський адвокат Микола Полозов координуватиме роботу міжнародно-правової позиції групи адвокатів з метою звільнення захоплених поблизу Керченської протоки українських моряків.

"Все, що ми зараз зробили – це через наших кримськотатарських друзів зробили угоду щодо адвокатів для кожного, і поки що Микола Полозов буде координувати цю роботу", – заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін в ефірі програми "Право на владу".

"Ми домовилися, дали йому також правову позицію", – сказав глава МЗС і додав, що Полозов "формально не старший, але координуватиме міжнародно-правову позицію, оскільки вони (моряки) є військовополоненими".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полонених українських моряків таємно вивезли до Москви

Глава МЗС підкреслив, що моряки були захоплені в результаті акту агресії Росії. Як сказав глава МЗС, Полозов повинен почати перші зусилля з метою звільнення захоплених українців.

25 листопада в районі Керченської протоки російські прикордонники обстріляли українські військові судна й захопили два малих броньованих артилерійських катери "Бердянськ" і "Нікополь" та рейдовий буксир "Яни Капу", разом із 24 моряками.

27-28 листопада окупанти взяли всіх моряків під варту на 2 місяці.

Глава Меджлісу кримсько-татарського народу Рефат Чубаров повідомив, що українських моряків вивезли з Сімферопольського СІЗО.

Зараз ви читаєте новину «Звільнення моряків: Клімкін повідомив, хто координуватиме роботу адвокатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі