четвер, 29 листопада 2018 16:11

Полонених українських моряків таємно вивезли до Москви

Полонених українських моряків таємно вивезли до Москви
Захоплений український моряк, якого виводять з будівлі Сімферопольського суду - фото Reuters

За інформацією адвоката Джемиля Темишева, полонених українських моряків відправили до слідчого ізолятора "Лєфортово", що в Москві.

"Моряки вже в Москві. Колеги повідомили. Сьогодні через "технічні заходи" "Лефортово" практично було закрите. А ми в Сімферополі і не змогли зайти до своїх підзахисних, бо з ними, нібито, проводилися якісь заходи. Ось якось-то так ..."- пише адвокат на своїй сторінці в Facebook.

Темишев у суді захищає командира катера "Бердянск" Романа Мокряка.

Цю інформацію підтвердили виданню Крим.Реалії йнші адвокати моряків Джеміль Темішев, Емінем Авамілєва та Айдер Азаматов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поранених моряків відправили до решти в Сімферополь

Російський адвокат Микола Полозов, який має намір захищати капітана 2 рангу малого броньованого артилерійського катера "Бердянськ" Дениса Гриценка, поки не може підтвердити цю інформацію та уточнює її.

Підконтрольні Росії суди в окупованому Сімферополі та Керчі арештували 24 українських військових моряків 28 листопада.

Ввечері 25 листопада російські силовики атакували 3 українські катери в Азовському морі та застосували зброю. 6 українських військових поранені, 2 із них перебувають у важкому стані. Після атаки спецназ ФСБ захопив українські катери "Бердянськ", "Нікополь" та "Яни Капу" разом із особовим складом.

У зв'язку з цим Україна зібрала засідання РНБО, на якому запропонувала вводити воєнний стан. На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії.

Зараз ви читаєте новину «Полонених українських моряків таємно вивезли до Москви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі