пʼятниця, 15 березня 2024 01:33

Організатори "Оскару" після скандалу повернуть нагородження українського фільму в телетрансляцію

Організатори "Оскару" після скандалу повернуть нагородження українського фільму в телетрансляцію
Disney додасть нагородження українською стрічки в телетрансляцію. Фото: Скріншот з відео

Американська академія кінематографічних мистецтв і наук планує створити та оприлюднити оновлену скорочену телевізійну версію церемонії нагородження премією "Оскар".

В ній буде висвітлено перемогу українського документального фільму "20 днів у Маріуполі" режисера Мстислава Чернова, повідомляє Deadline.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оскароносна стрічка "20 днів у Маріуполі" вийде онлайн: коли і на якій платформі

Відповідне рішення академія ухвалила після того, як "Суспільне", яке цьогоріч транслювало церемонію в Україні, висловило обурення організаторам "Оскара-2024" (The Walt Disney Company Limited) через те, що перемогу "20 днів у Маріуполі" не включили до скороченої телеверсії нагородження.

Організатори кінопремії "Оскар" вирізали з міжнародної телеверсії номінацію "Найкращий повнометражний документальний фільм". В ній перемогла українська стрічка "20 днів у Маріуполі".

У Disney Entertainment пояснили, що таке рішення прийняли через часові обмеження, передбачені для короткої версії шоу. Вибір номінацій для скороченої версії визначили заздалегідь - упродовж процесу планування декілька тижнів тому.

Зараз ви читаєте новину «Організатори "Оскару" після скандалу повернуть нагородження українського фільму в телетрансляцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі