пʼятниця, 08 травня 2009 08:31

Опозиція висунула Саакашвілі нові вимоги

Опозиція висунула Саакашвілі нові вимоги
Організаційний штаб опозиції, що проводить в Тбілісі масові акції з вимогою відставки президента, в четвер зробив заяву про готовність зустрічі з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі.

Заяву від імені штабу зачитав на мітингу представник Національного форуму Губаз Санікідзе.

"За тих обставин, що останнім часом посилилося протистояння Саакашвілі з народом, в країні є факти протистояння і насильства, що може призвести до некерованих процесів, можна сказати, що режим Саакашвілі не може безпечно управляти країною", - заявляє опозиція.

В той же час на мітингу перед парламентом в четвер представник Національного форуму Іраклій Мелашвілі оголосив, що опозиція згодна чекати на відповідь від президента Грузії на пропозицію про зустріч до кінця тижня, у разі відмови будуть перекриті центральні автомагістралі по країні.

"Якщо через два-три дні він не погодиться з нами зустрітися - ми почнемо перекривати дороги", - заявив Мелашвілі.

За його словами, на даний момент опозиція утримується від цього кроку, "щоб не турбувати і без того стурбований народ".

"Проте, якщо він не сяде з нами за стіл переговорів, то отримає акції, які ми обіцяли, і процес, який дорого йому обійдеться", - сказав представник опозиції.

При цьому підкреслюється, що організатори акцій збираються здійснити мирні, відповідні до Конституції кроки, щоб в країні пройшли справедливі президентські та парламентські вибори.

"Ми готові зустрітися з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі в прозорій обстановці та збираємося представити йому наше бачення безпечного управління процесами і заходи, які необхідні для створення правових обставин для проведення справедливих виборів", - йдеться в заяві.

"Опозиція зробила свій крок - і тепер справа за владою. Повинні бути призначені час та місце діалогу", - сказав Санікідзе.

За матеріалами Новости-Грузия

Зараз ви читаєте новину «Опозиція висунула Саакашвілі нові вимоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі