вівторок, 22 жовтня 2019 13:53

Опитування показало, скільки українців довіряють російським ЗМІ

Опитування показало, скільки українців довіряють російським ЗМІ
Провели опитування, чи цікавляться українці новинами з росЗМІ. Фото: dif.org.ua

Міжнародна організація Internews оприлюднила результати опитування українців. Темою стало використання російських ЗМІ як джерела інформації.

Опитування проводила міжнародна організація Internews за підтримки проекту USAID "У-Медіа" у червні-липні 2019-го на всій території України, за винятком тимчасово непідконтрольних українському уряду територій Донецької та Луганської областей, а також АР Крим.

Інформацію збирали методом особистого інтерв'ювання українців віком від 18 до 65 років. Загалом опитали 4056 осіб.

13% опитаних зізналися, що використовують російські ЗМІ як джерело інформації. При цьому 80% опитаних не беруть цю інформацію до уваги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затримали росіян, які під виглядом журналістів чіплялися до Зеленського

51% респондентів, відповідаючи на питання інтерв'ю, заявили, що їхнє оточення не використовує росЗМІ, а 30% відповіли ствердно.

35% респондентів використовують новини в подачі російських ЗМІ як альтернативну точку зору, 22% вважають їх цікавими, а 21% опитаних зручніше читати новини російською мовою. Також 4% опитаних вважають, що ЗМІ Росії правдиві та незалежні.

Російські силовики змушують інтернет-провайдерів збирати інформацію про жителів Криму, які нелояльні до окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Опитування показало, скільки українців довіряють російським ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі