Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2020 14:38

Операція Orbital: Британія навчатиме українських військових ще три роки

Операція Orbital: Британія навчатиме українських військових ще три роки
Операція "ORBITAL" в Україні почалася 2015 року британськими фахівцями військової справи. Фото ЗСУ

Британське оборонне відомство подовжило термін спеціальної місії військового вишколу в Україні до березня 2023 року. За програмою тренувального курсу Міністерства оборони Великої Британії в Україні вже було підготовлено понад 17,5 тис. українських військових.

Здійснення операції ORBITAL в Україні було започатковане 2015 року британськими фахівцями військової справи. Це військово-тренувальна місія, в основу якої входить підготовка особового складу Збройних сил України. Основна мета - підготовка українських військових до ведення бойових дій за різних умов та приведення наших підрозділів у відповідність до стандартів держав-членів НАТО.

Спочатку це були тренувальні курси з протимінної підготовки, надання медичної допомоги пораненим, бойові навички піхоти та логістичне забезпечення. Згодом тренувальний курс в Україні було розширено до тактики і прийомів протидії бронетехніці противника, антиснайперських операцій та планування артилерійської підготовки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли ЗСУ розпочнуть перехід на стандарти НАТО за дорожніми картами

2018 року британське Міністерство оборони ще більше розширило програму цієї операції, скерувавши в Україну спеціальні групи інструкторів Королівського військово-морського флоту. Навчання проводитимуться за чотирма напрямками: курс підготовки молодшого сержантського складу, курс розвідки, курс контрснайперської боротьби та курс ведення бойових дій у нічний час.

З січня 2020 року почнуть упроваджувати перші дорожні карти, за якими українська армія переходитиме на стандарти НАТО. Дорожня карта стосуватиметься видів та окремих родів військ, тому що всі вони перебувають в абсолютно різних станах.

Зараз ви читаєте новину «Операція Orbital: Британія навчатиме українських військових ще три роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути