четвер, 27 серпня 2020 12:33

ОП недолуго виправдався за номер до Дня Незалежності

ОП недолуго виправдався за номер до Дня Незалежності
В Офісі президента опублікували повну версію концерту до Дня Незалежності. Фото: president.gov.ua

В Офісі президента опублікували повну версію концерту до Дня Незалежності, зазначивши використані фрагменти музичних творів та імена авторів. Там стверджують, що дозвіл на використання цих фрагментів не потрібен.

Про це повідомили в пресслужбі Офісу президента.

В ОП посилаються на Закон "Про авторське право і суміжні права", який у деяких випадках дозволяє використання фрагментів пісень без згоди автора. Але за умови зазначення імені автора та джерела запозичення.

У День Незалежності Офіс президента не дотримувався вимог статті, на яку зараз посилається. 24 серпня підписи до пісень містили тільки назви композицій і роки випуску. Позначка про авторів слів та музики перед кожною піснею з'явилася тільки зараз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це буденна справа юрвідділу" - Хливнюк відреагував на свою пісню на параді Зеленського

Концерт "Пісенна історія сучасної України" відбувся в межах заходів святкування 29-го Дня Незалежності. На ньому пісню "Вахтерам" гурту "Бумбокс" виконали "Время и Стекло", а "Там, де нас нема" "Океану Ельзи" — хор і Вєрка Сердючка. Пісні гурту "Тартак" "Понад хмарами" і "Ні, я не ту кохав" виконали Ніна Матвієнко і Потап із Павлом Зібровим відповідно.

Представниця "Океану Ельзи" Вікторія Хоменко каже, що з приводу використання пісні "Океану Ельзи" до неї не зверталися. Лідер гурту "Тартак" Олександр Положинський також заявив, що пісню гурту взяли для концерту, не спитавши його.

Зараз ви читаєте новину «ОП недолуго виправдався за номер до Дня Незалежності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі