четвер, 21 лютого 2008 20:06

ООН виводить миротворців з Ерітреї

Організація Об"єднаних Націй почала виведення миротворців з території Ерітреї. Приводом стало рішення ерітрейської влади перекрити подачу палива місії. Крім того, Рада безпеки ООН стурбована можливістю продовження війни Ерітреї з Ефіопією.

Рада безпеки ООН ухвалила рішення про тимчасове виведення своїх військ ще 15 грудня 2005 року. 8 грудня влада Ерітреї зажадала, щоб територію країни в 10-денний термін покинули всі миротворці, а ще раніше заборонили польоти над територією країни і ввели обмеження на пересування військ. Рада безпеки вважає ці умови неприйнятними і ухвалила рішення вивести миротворців. Частина військового і цивільного персоналу вимушена була передислокуватися в столицю Ефіопії Аддіс-Абебу.

Збройний конфлікт між Ефіопією та Ерітреєю, що колись входила в до її складу, загострився у зв"язку з територіальним конфліктом в травні 1998 року. Між двома країнами розв"язалася війна за прикордонне місто Бадме. 18 червня 2000 року при активному сприянні ООН Ефіопія та Ерітрея підписали Алжирську угоду про припинення військових дій. Офіційно місія миротворців в Ерітреї почалася 31 липня 2000 року.

Питання про приналежність спірних територій до цих пір залишається відкритим. Комісія зі встановлення кордону визнала його частиною Ерітреї, проте Ефіопія з таким рішенням не згодна, повідомляє ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «ООН виводить миротворців з Ерітреї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі