середа, 19 грудня 2007 11:45

ООН представила доповідь про становище молоді у світі

Сучасна молодь - найбільш освічене покоління в історії, проте головними перешкодами при вступі до дорослого життя залишаються бідність і труднощі у пошуках гідної роботи. Це - головний висновок нової доповіді ООН про положення молоді в світі.

Молоді люди в країнах з перехідною економікою, з одного боку, дістали нові можливості, з іншого, перед ними встали і нові труднощі. Так витрати на освіту в країнах Східної Європи і СНД скоротилися на 20% і більше, а на охорону здоров"я - в середньому на 30%. Число дітей, які відвідують початкову школу, значно скоротилося в Молдові, Таджикистані, Вірменії, Грузії і Туркменістані. Проте росте число молодих людей, які одержують вищу освіту. Виняток становлять тільки Вірменія, Таджикистан, Туркменістан і Узбекистан. Проте, молодіжне безробіття стало в цьому регіоні постійним явищем. Часто молоді люди не можуть знайти роботу, відповідну їх освіті і кваліфікації. Від 40 до 50% молодих людей в країнах СНД зайнято в неформальному секторі.

Крім того, тут виникла нова загроза для молодого покоління - СНІД. 25% ВІЛ-інфікованих в Україні - молодше 20 років. У Білорусі - 60% що мають діагноз ВІЛ - молоді люди у віці від 15 до 24 років. 70% всіх ВІЛ-інфікованих в регіоні - споживачі внутрішньовенних наркотиків.

Автори доповіді нагадують, що молодь складає чверть працездатного населення планети. Вони закликають уряди забезпечити молодому поколінню можливість використовувати свій потенціал, повідомляє Центр новостей ООН.

Зараз ви читаєте новину «ООН представила доповідь про становище молоді у світі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі