пʼятниця, 22 квітня 2022 18:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"ООН потурає російським воєнним злочинам" - Резніков

"ООН потурає російським воєнним злочинам" - Резніков
За словами міністра оборони, такі організації, як ООН, "має замінити нова та ефективніша система міжнародних інституцій, здатних слугувати інтересам усіх країн, а не лише великих держав". Фото: пресслужба КГГА

ООН потурає російським воєнним злочинам, оскільки постійний член Ради Безпеки вторгся в Україну.

Таку думку висловив міністр оборони України Олексій Резніков у Facebook.

За словами міністра оборони, такі організації, як ООН, "має замінити нова та ефективніша система міжнародних інституцій, здатних слугувати інтересам усіх країн, а не лише великих держав".

"Як може Рада Безпеки ООН, де Москва є постійним членом, виконувати місію з підтримання миру? Про яку безпеку й співробітництво в Європі може йтися, коли одна з держав-членів ОБСЄ напала на іншу і вбила тисячі мирних громадян? Ці організації не спрацювали. Як Лігу Націй, їх має замінити нова та ефективніша система міжнародних інституцій, здатних слугувати інтересам усіх країн, а не лише великих держав", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ердоган говоритиме із Зеленським і Путіним про зустріч у Стамбулі

Резніков вважає, що і вторгненню в Грузію 2008 року, вторгненню в Донецьку та Луганську область 2014-го, і широкомасштабному наступу на Україну 24 лютого можна було б запобігти.

"Всьому цьому можна було запобігти, якби Захід запровадив превентивні санкції проти Росії та надав Україні достатню кількість оборонних озброєнь, насамперед системи ППО та ПРО. Десятки тисяч українців залишилися б живими. Відповідь Заходу на вторгнення була занадто повільною", - написав він.

Міністр також сказав, що потрібно для того, щоб перемогти Росію: "насамперед нам потрібне важке озброєння для оборони та звільнення окупованих Росією територій. Я знаю, що його можна надати швидко. Все, що потрібно - це воля зробити це. Якщо ви надасте нам це озброєння, то покажете світу, що ви не боїтеся протистояти злу. Також потрібно запровадити тотальне світове ембарго на російські нафту й газ. Також нам потрібні реальні санкції проти російських банківської системи й торгівлі".

Російська агресія проти України може тривати до кінця наступного року. Про це заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Британський прем'єр додав, що "незалежно від того, яку військову перевагу Путін зможе забезпечити впродовж наступних кількох місяців, він не зможе зламати дух українського народу".

Зараз ви читаєте новину «"ООН потурає російським воєнним злочинам" - Резніков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі