субота, 02 жовтня 2021 07:00

Оновили прогноз на перші вихідні жовтня

Вихідними більша частина України підмерзатиме вночі через заморозки на ґрунті, а подекуди й у повітрі.

Дискомфорту вдень додасть сильний вітер на заході, в Криму, Приазов'ї та на Луганщині, повідомляє синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"Вихідні обіцяють хороші синоптичні умови - треба лише одягнутися згідно прогнозу. Важливо знати, чи вкриє небо хмарами вночі, бо щільна хмарність заважає проникненню морозів. Хмарність очікується над західною частиною, а, отже, й заморозки там найменш вірогідні. Українські моря ще теплі після літа. Вони повільно охолоджуються, тому прибережні райони також уникатимуть холоду", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Холодно й сухо: температура вересня опустилася нижче кліматичної норми

Автор: facebook.com/tala.didenko
  Прогностична карта хмарності в Європі
Прогностична карта хмарності в Європі

Дебютними жовтневими днями максимально очікується +11...16°C, а в західних областях у межах +14...18°C. До комфортних градусів, приєднається підвищений атмосферний тиск, суха погода, сонце та ранкові тумани.

У суботу-неділю дощу в столиці не буде. Вдень у Києві передбачаються +15°C. Вночі очікується зниження температури до +1...4°C.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Землю накриють потужні магнітні бурі: як уберегтися

2-3 жовтня майже в усіх регіонах України очікуються заморозки. Температура повітря знизиться повсюди, крім західних областей і узбережжя морів. На поверхні ґрунту й місцями у повітрі 0...-5°C.

Зараз ви читаєте новину «Оновили прогноз на перші вихідні жовтня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі