субота, 02 квітня 2022 07:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти тиждень не випускатимуть людей із Маріуполя - омбудсмен

Окупанти тиждень не випускатимуть людей із Маріуполя - омбудсмен
Відучора загарбники не пропускають з Маріуполя мешканців. Фото: dw.com

Російські окупанти намагаються встановити повний контроль над Маріуполем на Донеччині.

Про це повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

"Відучора загарбники не пропускають із Маріуполя жителів, - зазначила омбудсмен. - Зі слів очевидців, вони встановили строк п'ять-сім днів, коли місто залишатиметься закритим".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна здійснила серію дедалі амбітніших та ефективніших контратак" - що пише про нас світова преса

Позбавлення мирного населення можливості врятувати життя Денісова назвала геноцидом відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

"Звертаюся до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час воєнного вторгнення РФ в Україну та експертної місії, створеної державами-учасницями ОБСЄ відповідно до Московського механізму, врахувати ці факти порушення РФ прав людини в Україні", - сказала Денісова.

Російські окупанти зіткнулися з потужним опором української армії в Маріуполі. Це завадило ворогу розосередитися на інших напрямках. Попри великі втрати особового складу російські окупанти не відмовилися від своєї мети у війні.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти тиждень не випускатимуть людей із Маріуполя - омбудсмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі