вівторок, 06 листопада 2007 08:15

Окруашвілі розповів про "елітарну корупцію" в уряді Саакашвілі

Лідер опозиційного руху "За єдину Грузію" Окруашвілі заявив, що грузинські власті "загрузнули в елітарній корупції і для захисту накраденого можуть піти на все".

"Ця елітарна корупція в Грузії має такі масштаби, що вони захищатимуться до останнього, і, якщо побачать великий ресурс людей, які їм загрожують, підуть і на силові методи, - сказав Окруашвілі. - Вся ця елітарна корупція, добування величезних грошей указує на одне - вони готують валізи, щоб втекти".

Колишній міністр розповів, що в кінці 2005 року президент Грузії Михайло Саакашвілі вимагав від нього купити йому літак за гроші закритого фонду Міноборони Грузії, на що потім його заступником було перераховано 35 мільйонів доларів.

Окруашвілі пригадав ще про один контракт Міноборони. За його словами, коли документ вже повинен був бути підписаний, йому подзвонив Саакашвілі і попросив зустрітися з своїм двоюрідним братом Нікою Аласанія. "Коли я зустрівся з ним, то він попросив мене оформити контракт за завищеними цінами. До речі, якщо зараз подивитися контракти, Міноборони Грузії, що оформляються, то можна встановити різницю в 20, 30, 40 мільйонів доларів, природно, у бік завищення", - відзначив колишній глава відомства.

Окруашвілі також попередив, що багато телефонів в Грузії прослуховуються, і повідомив, що має в своєму розпорядженні архів прослуховування телефонів в Грузії за 2005-2006 роки, де, за його словами, "дуже багато політиків, міністри і судді знайдуть свої номери і впізнають голоси". Ці документи опозиціонер має намір найближчим часом передати для оприлдюднення однії з грузинських газет.

Крім того, він продемонстрував документ, в якому містилося розпорядження начальникові департаменту контррозвідки встановити стеження за братом покійного прем"єр-міністра Грузії Зураба Жванія Гіоргієм.

В кінці вересня Окруашвілі вже виступав із звинуваченнями в адресу уряду Грузії і особисто Михайла Саакашвілі. Зокрема, він звинуватив президента в спробі організації вбивства бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі.

Пізніше Окруашвілі відмовився від своїх заяв, частково визнав свою провину в пред"явлених йому звинуваченнях і був випущений під заставу на свободу, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Окруашвілі розповів про "елітарну корупцію" в уряді Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі