середа, 10 лютого 2010 16:17

Оформити візу в Чехію відтепер буде складніше

Оформити візу в Чехію відтепер буде складніше

Довгострокову чеську візу громадяни України зможуть отримати лише за наявності страховки від зареєстрованих у Чехії компаній

Нововведення зі страховими полісами обумовлено змінами до закону про страхування іноземців, які перебувають на території Чехії.

У результаті, якщо українець просить візу на термін понад 90 днів перебування, то він змушений застрахуватися в компанії, яка має право працювати в Чехії. Перелік компаній представлено на сайті посольства Чеської Республіки в Україні.

"У переліку немає жодної української компанії, бо вони не є резидентами Чехії", - розповіла в інтерв"ю президент Ліги страхових компаній України Наталя Гудима. За її словами, придбати страховий поліс цих компаній, не перетинаючи кордон, неможливо, оскільки їх представництв в Україні немає, тому це створює додаткову проблему для здобувача візи.

"Ми звернулися в МЗС і в Мінекономіки України, бо бачимо пряме порушення прав члена Світової організації торгівлі, обмежується право України на надання послуг", - зазначила Гудима.

"Дані законодавчі зміни можна пояснити бажанням уряду Чехії підтримати чеських страховиків, які платять податки в казну", - припустила Гудима.

Водночас, за її словами, медичну довідку про те, що ви не хворієте на СНІД, у консульствах вже не вимагають.

Як повідомлялося, 27 травня 2009 року стало відомо, що Чехія з 1 червня при оформленні довготермінових віз (терміном понад 90 днів) для громадян України буде вимагати надання медичної довідки про відсутність захворювань на СНІД, туберкульоз та сифіліс.

У відповідь на це Україна ввела для громадян Чехії, які бажають отримати довгострокову українську візу, необхідність надання довідок про відсутність інфекційних захворювань з 1 липня 2009 року.

Німецька хвиля

Зараз ви читаєте новину «Оформити візу в Чехію відтепер буде складніше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі