вівторок, 08 жовтня 2024 17:14

Офіцер висловився проти пом'якшення відповідальності за СЗЧ

Офіцер висловився проти пом'якшення відповідальності за СЗЧ
Офіцер висловився проти пом'якшення відповідальності за СЗЧ. Фото: vsude.com.ua

Офіцер висловився проти пом'якшення відповідальності за самовільне залишення частини.

Це деморалізує інших військових, сказав старший лейтенант ЗСУ Микола Мельник в ефірі День.LIVE.

"Реальність доволі проста - ДБР починає відкривати кримінальні провадження проти військових, які здійснили СЗЧ, але на цьому все закінчується. Більшість людей, які йдуть у СЗЧ, абсолютно спокійно собі живуть. І що найбільше прикро, суспільство їм толерує", - зазначив Мельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дезертирство у ЗСУ - ветеран розповів про масштаб проблеми

Військовий висловився проти пом'якшення відповідальності за самовільне залишення частини. На його думку така ситуація дуже деморалізує інших військових, які сумлінно виконують свої обов'язки.

"Бійці бачать, що ті, хто йдуть у С3Ч, фактично не мають жодної відповідальності й, відповідно, вони починають думати: Чому я маю виконувати ті чи інші задачі? Чому я маю витрачати своє життя тоді, як інші цього не роблять і прекрасно себе почувають?", - висловився боєць.

У Верховній Раді працюють над законопроєктом, яким передбачається повне звільнення від кримінальної відповідальності за самовільне звільнення від військової служби і добровільне повернення після цього.

"Цей законопроєкт від інших має відрізнятися тим, що кримінальне провадження взагалі не будуть відкривати у випадку дезертирства й добровільного повернення", - зазначив член парламентського комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

Зараз ви читаєте новину «Офіцер висловився проти пом'якшення відповідальності за СЗЧ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі