понеділок, 25 травня 2009 10:45

Обама назвав ядерний вибух КНДР провокацією

Обама назвав ядерний вибух КНДР провокацією
Президент США Барак Обама заявив в понеділок, що випробування в КНДР ядерної зброї є загрозою для миру на всій планеті.

У заяві Обами, поширеній Білим домом, наголошується, що спроби Пхеньяну "розробити ядерну зброю, а також програма розробки балістичних ракет представляють небезпеку для міжнародного співтовариства".

"Подібні провокації приведуть лише до посилення міжнародної ізоляції Північної Кореї", - йдеться в заяві Обами.

На думку президента США, міжнародне співтовариство повинне здійснити рішучі заходи у зв"язку з діями КНДР. "В найближчий день ми продовжуватимемо працювати з нашими союзниками і з партнерами по шестисторонніх переговорах, а також з іншими членами Радбезу ООН", - підкреслив Обама.

Раніше в держдепартаменті США повідомили, що вивчають повідомлення про проведення в понеділок в КНДР випробування ядерної зброї, повідомляє газета "Вашингтон пост".

За її інформацією, представник держдепартаменту, який побажав залишитися невідомим, повідомив, що влада США "проінформована про повідомлення про випробування Пхеньяном ядерної зброї".

"Ми проводимо консультації з союзниками. Коли ми встановимо всі факти (з приводу випробування), ми зробимо нові заяви", - заявив представник держдепу США.

Державне інформаційне агентство КНДР ЦТАК повідомило про успішне випробування вранці в понеділок ядерної зброї, яка дозволила збільшити руйнівну потужність бомби і рівень контролю над ядерною зброєю.

"Ми успішно провели ще одне ядерне випробування як частину заходів республіки зі зміцнення її сил ядерного стримання", - йдеться в повідомленні ЦТАК.

Перше випробування ядерної зброї було проведене в Північній Кореї в 2006 році, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Обама назвав ядерний вибух КНДР провокацією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі