пʼятниця, 10 травня 2019 20:23

Новий посол США покаже ставлення Америки до України

Новий посол США покаже ставлення Америки до України
В 2016 році Марі Йованович змінила Джеффрі Паєтта на посаді посла США в Україні. У липні Сенат США затвердив кандидатуру, а 23 серпня Йованович прибула до Києва. До цього вона працювала помічником держсекретаря і відповідала за двосторонні відносини з країнами Скандинавії, Балтії та Центральної Європи. Фото: "Прямий"

Дуже важливо, хто прийде замість Йованович на посаду посла США в Україні. Це відображатиме ставлення Сполучених Штатів до нашої держави.

Про це в коментарі для Gazeta.ua говорить директор Міжнародного інституту демократії Сергій Таран.

"Якщо американці розглядають Україну в якості тестового майданчика для проведення реформ, новим послом має стати людина, наближена до демократичної партії. Якщо ж головна мета у співпраці з Україною для Америки це - побудова сильної армії та захист від Росії, посол буде з республіканців.

Дуже важливо, який підхід буде у нової людини. Саме після призначення наступника Йованович можна буде говорити про політичні наслідки для України", - вважає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відставка Йованович свідчить про конфлікт між Трампом та Конгресом

Відносини між США та Україною не стали гіршими за часів перебування пані Йованович на посаді, наголошує він.

"Є багато зовнішньополітичних досягнень. Наприклад, поставка летальної зброї "Джавелін". Усе це відбувалось за сприяння дипломатичного корпусу, та пані Йованович. Якщо нас і очікують зміни у зовнішньополітичних стосунках, це буде видно з наступного призначення нового посла.

Конгрес зараз виступає проти відставки Йованович і закликає Трампа змінити рішення. Там сильні позиції демократів. Пані посол була з Демократичної партії. Очевидно саме тому вони наполягають на тому, щоб вона залишилась на посаді. Але якщо рішення про відставку офіційно озвучено, його навряд змінять", - додає Сергій Таран.

Посол Марі Йованович завершує свою трирічну дипломатичну місію в Києві 20 травня 2019 року. До призначення нового глави дипломатичної місії в Україні його обов'язки виконуватиме тимчасовий повірений, визначення кандидатури якого ще не відбулося.

Зараз ви читаєте новину «Новий посол США покаже ставлення Америки до України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі