середа, 26 серпня 2009 11:39

Новий лідер талібів добре управляється з автоматом Калашникова

Новий лідер талібів добре управляється з автоматом Калашникова

Новим лідером пакистанського відділення ісламістського руху "Талібан" названий один з бойових командирів Хакімулла Мехсуд. Він та інший високопоставлений бойовик, Валі ур-Рехман, підтвердили журналістам загибель попереднього ватажка талібів Байтулли Мехсуда.

Ісламісти уточнили, що Байтулла Мехсуд помер від поранень, отриманих в результаті американського ракетного удару, тільки в неділю, 23 серпня. Про обстріл будинку тестя Мехсуда повідомлялося 5 серпня; через два дні МВС Пакистану заявило, що лідер "Талібану" був убитий. Самі таліби то підтверджували, то спростовували цю інформацію.

8 серпня повідомлялося, що Валі ур-Рехман і Хакімулла Мехсуд, які боролися за звільнений пост ватажка пакистанських бойовиків, влаштували перестрілку, в результаті якої один з них загинув (за даними деяких ЗМІ - Мехсуд). Проте 25 серпня ур-Рехман спростував чутки про розбіжності між ним і його соратником. Він заявив, що, як і всі таліби Пакистану, підтримує призначення Хакімулли Мехсуда новим лідером.

Покійний Байтулла Мехсуд очолив пакистанський "Талібан" в 2007 році. Його вважали організатором вбивства прем"єр-міністра країни Беназір Бхутто.

Новий головний таліб Хакімулла Мехсуд при народженні отримав ім"я Зульфікар (Zulfiqar) а ім"я Хакімулла він обрав для війни з невірними. У 2007 році він став головним прес-секретарем лідера організації, тоді йому було 28 років. Мехсуд прославився серед талібів завдяки своїм бойовим навикам, зокрема - умінням добре управлятися з автоматом Калашникова і водити машину, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Новий лідер талібів добре управляється з автоматом Калашникова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі