вівторок, 09 березня 2010 20:05

Німкеня програла позов проти колайдера заради спасіння людства

Німкеня програла позов проти колайдера заради спасіння людства

Конституційний суд ФРН відхилив скаргу німкені, яка вимагала, щоб представники Німеччини в раді Європейського центру ядерних досліджень домоглися зупинки Великого адронного колайдера і врятували тим самим її і все людство від неминучого кінця світу.

Жінка стверджувала, що в результаті експериментів на колайдері виникне чорна діра, яка поглине всю Землю. Конституційний суд, однак, зазначив, що позивачці не вдалося надати переконливих доказів апокаліпсису і обгрунтувати зв"язок кінця світу з роботою ВАК.

Суд також постановив, що всі подібні припущення, "якы базуються на недовірі до фізичних законів і сучасного природознавства", не є достатнім обгрунтуванням для припинення наукових досліджень, і послався на думку вчених, які, зі свого боку, стверджують, що експерименти з ВАК не становлять небезпеки.

Як відзначає Spiegel, згадана громадянка Німеччини веде боротьбу проти кінця світу з 2008 року. Після того, як влада ФРН відхилили її вимогу про зупинку колайдера, вона звернулася зі скаргою у вищий адміністративний суд землі Північний Рейн-Вестфалія, однак і там її чекала невдача, після чого вона подала на колайдер до Конституційного суду.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Німкеня програла позов проти колайдера заради спасіння людства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі