субота, 14 травня 2011 13:42

Німця засудили за вбивство сусідської жаби

Німця засудили за вбивство сусідської жаби

У земельному суді Крефельд завершився процес над 47-річним безробітним Франком Х., якого звинувачували в злочинницькому вбивстві сусідської жаби. Як встановила поліція, жертва була застрелена поблизу ставка точним пострілом у голову з рушниці.

Вбита жаба на ім'я Кнетті належала власнику сусідньої ділянки Андреасу ван Штрелену. Між чоловіками був конфлікт через квакання жаби, яка заважала спати Франку.

О 2 годині ночі 1 липня 2010 ван Штрелен прокинувся від пострілів і викликав поліцію. Однак причину події вона встановила лише вранці. Оглядаючи ділянку, поліція виявила поряд з невеликим штучним ставком труп Кнетті.

Господар негайно заморозив загиблу в якості речового доказу і заявив поліції на сусіда, звинувативши його в псуванні майна. Будинок Франка Х. піддали обшуку, в ході якого було виявлено дві одиниці незадекларованої вогнепальної зброї, у тому числі військовий карабін 1940 року.

На суді, який відбувся у четвер, 12 травня, Франк Х. визнав факт незаконного зберігання зброї, проте через свого адвоката заявив, що не стріляв у жабу і не знає, як вона померла. Зброя, за його словами,отримав він у спадок і весь цей час пролежала на горищі, і він до неї не торкався.

Суд визнав Франка Х. винним у порушенні закону про зброю, засудивши до штрафу в 1500 євро. Що стосується вбивства жаби, щодо обвинуваченого діє презумпція невинності. Для з'ясування всіх обставин необхідно, як зазначив суддя, подальше розслідування, проте покарання за це правопорушення і без того з покрито накладеним штрафом.

Відзначимо, в ході нічного нападу постраждала ще одна жаба, якій кулею відірвало задню лапку. Ван Штрелен вже перейменував її в Ахаба, на честь одноногого капітана з "Мобі Діка".

Зараз ви читаєте новину «Німця засудили за вбивство сусідської жаби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі