середа, 19 січня 2011 12:33

Невдовзі у кримських татар почнуть забирати землю - Джемільов

Невдовзі у кримських татар почнуть забирати землю - Джемільов

Голова Меджлісу Мустафа Джемільов заявив, що в Криму найближчим часом очікуються силові акції влади, спрямовані проти кримських татар.

Він зазначив, що дуже складна проблема кримських татар - земля.

"Земельне питання в Криму - кричуща несправедливість по відношенню до людей, які повернулися на Батьківщину . Їм не тільки не повертають те, що було незаконно відібране під час депортації, але вони позбавлені і можливості брати участь у приватизації сільськогосподарської землі", - сказав він.

Тому, за словами голови Меджлісу, кримські татари змушені займати земельні ділянки в явочному порядку.

"Зараз кажуть, що в загальній складності кримським татарам виділено близько 49 тисяч земельних ділянок. Так з них близько 46 тисяч - результат самозахоплень, пізніше узаконених. Якби суворо дотримувалися всіх приписів, то кримські татари взагалі були б без землі".

Останнім же часом, за словами Джемільова, порушено багато кримінальних справ проти десятків людей, які вже отримали повістки.

"Їм інкримінують самовільне захоплення землі, а тому нескладно припустити, що невдовзі цю землю почнуть забирати", - підкреслив він, відзначивши, що мова йде про близько 1300 гектарів по всьому Криму.

На його думку, для виконання таких можливих рішень судів найімовірніше прийде спецназ і "видворить звідти всіх кримських татар".

"У будь-якому випадку нічим хорошим це не закінчиться. Може дійти до кровопролиття. Особливо це реально там, де на ділянках вже побудовано житло і людина витратила усе, що мала, на будівництво. Будинки будуть зносити разом з людьми. Природно, реакція буде непередбачувана ", - зазначив політик.

Нагадаємо, раніше голова Ради міністрів Автономної республіки Крим Василь Джарти попросив лідера меджлісу кримсько-татарського народу Мустафу Джемільова переконати кримських татар звільнити самовільно захоплені землі.

У відкритому листі Джемільову кримський прем'єр попередив, що в іншому випадку проблема буде вирішена з залученням силових структур.

За матеріалами Главком

Зараз ви читаєте новину «Невдовзі у кримських татар почнуть забирати землю - Джемільов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі