понеділок, 25 жовтня 2021 17:22

Нещеплених вчителів і чиновників почнуть відсторонювати: Кабмін назвав дату

Нещеплених вчителів і чиновників почнуть відсторонювати: Кабмін назвав дату
Зарплату у період відсторонення платити не будуть. Фото: pixabay.com

Кабінет міністрів опублікував порядок відсторонення від роботи нещеплених працівників із переліку професій, що підлягають обов'язковій вакцинації від коронавірусу.

Відстороняти почнуть із 8 листопада, відповідну постанову уряд опублікував 25 жовтня.

"Керівники організацій та держустанов відповідають за те, аби відстороняти від роботи працівників, які відмовляються вакцинуватися (крім тих, у кого є абсолютні медичні протипоказання до вакцинації, підтвердженні медичним висновком). Відстороняти будуть наказом, про його видачу працівника мають повідомити", - йдеться у повідомленні.

Зарплату у період відсторонення не платитимуть. Працівників відсторонюватимуть на термін, що знадобиться їм, аби пройти вакцинацію.

Уряд посилається на статтю Кодексу законів про працю, яка дозволяє відсторонювати працівника, що відмовляється від обов'язкових медичних оглядів.

Також рішення про відсторонення обґрунтовують законом "Про захист населення від інфекційних хвороб": працівники окремих професій, діяльність яких може призвести до зараження та поширення ними інфекційних хвороб, підлягають обов'язковим профілактичним щепленням. У разі відмови або ухилення вони відсторонюються від виконання зазначених видів робіт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Директор школи влетів на солідний штраф за невакцинованих працівників

МОЗ затвердило перелік організацій, працівники яких мають обов'язково вакцинуватися. Наказ набуває чинності з 7 листопада 2021 року.

Обов'язковій вакцинації підлягають працівники центральних органів виконавчої влади та їхніх територіальних органів, місцевих державних адміністрацій та структурних підрозділів, закладів вищої, післядипломної, професійної, загальної середньої, початкової, позашкільної та дошкільної освіти та наукових установ.

У планах МОЗ - розширити перелік професій, для яких Covid-вакцинація є умовою допуску до робочого місця.

Зараз ви читаєте новину «Нещеплених вчителів і чиновників почнуть відсторонювати: Кабмін назвав дату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі