понеділок, 21 травня 2007 19:11

Нерозграбовану могилу давньоєгипетського придворного знайшли археологи

Гробницю одного з придворних епохи першого перехідного періоду (2181-2055 рр. до н.е.) в історії Давнього Єгипту виявила спільна бельгійсько-єгипетська археологічна експедиція.

Знахідка, зроблена в Дейр аль-Барші (провінція Ель-Мін"я), - унікальна, оскільки йдеться про одну із староєгипетських похоронних споруд, що якнайкраще збереглися.

За більш ніж чотири тисячі років грабіжники не знайшли гробницю. Перед очима археологів з"явилося прекрасне убрання останнього притулку чоловіка на ім"я Хену, що мабуть завідував при дворі фараона релігійними питаннями і мав прізвисько "вірний друг".

Крім саркофага з незайманою мумією Хену, в гробниці знайдені дерев"яні поліхромні статуї робітників, що виготовляють цеглу, жінок, що роблять пиво і молотять зерно, а також модель похоронного човна з фігурами веслярів. Могильник прикрашає і невеликий пам"ятник "найвірнішому другу", зображеному в церемоніальному одязі, передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Нерозграбовану могилу давньоєгипетського придворного знайшли археологи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі