неділя, 14 червня 2015 04:40

Непал просить $6,6 млрд донорської допомоги на відновлення

Непал просить $6,6 млрд донорської допомоги на відновлення
Фото: ERA/UPG

Постраждалий від сильного землетрусу Непал проситиме у міжнародних донорів виділити 6,6 млрд доларів на 5-річний план відновлення країни. З такою заявою в суботу вийшов уряд Непалу, пише Reuters.

Донорська конференція, на яку запросили 36 країни світу та 24 донорських агентства, призначена на 25 червня. "Ми сподіваємося на гарну підтримку з боку донорів під час конференції", - цитує агентство Сумана Шарму Прасада, високопоставленого чиновника міністерства фінансів Непалу. Місцеві чиновники сподіваються, що ті, хто не може допомогти грошима, погодяться на списання боргів держави або дадуть відстрочку на виплати.

Два землетруси - 25 квітня і 12 травня - вбили майже 8800 осіб і знищили 500 тисяч будинків. Втрати для економіки країни оцінюються в 7 млрд доларів. Катастрофа призведе до серйозного уповільнення економіки - замість прогнозіровашегося на цей рік зростання 4,6% тепер очікують лише 3%.

Зараз ви читаєте новину «Непал просить $6,6 млрд донорської допомоги на відновлення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі