пʼятниця, 11 березня 2022 04:38

Неочікувано: білоруські банки цураються російських рублів

Неочікувано: білоруські банки цураються російських рублів
Курс обвалився до одного білоруського рубля за 100 російських. Фото: apostrophe.ua

Деякі банки у Білорусі відмовляються обміняти російські рублі, а в інших курс обвалився до одного білоруського рубля за 100 російських.

Про це повідомляє "Белсат".

Після нападу Росії на Україну та запровадження Заходом санкцій, російський рубль почав здавати позиції на внутрішньому ринку і в Білорусі. Банки перестають проводити обмін російської валюти. Це зумовлено не тільки різким падінням курсу рублі, а й забороною у Росії продажу валюти. Так білоруські банки зберігають свої валютні заощадження перед можливістю того, що росіяни масово приїжджатимуть до Білорусі, щоб придбати валюту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції працюють: найбільший банк США іде з Росії

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «Неочікувано: білоруські банки цураються російських рублів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі