субота, 13 червня 2020 16:54

Необхідно посилити перевірку дотримання карантину - Зеленський

Необхідно посилити перевірку дотримання карантину - Зеленський
Зеленський заявив про необхідність посилити перевірки в місцях скупчення людей. Фото: Reuters

У суботу, 13 червня, президент України Володимир Зеленський заявив про необхідність посилити перевірки в місцях скупчення людей на предмет дотримання правил карантину.

Відповідну заяву президент зробив через збільшення в Україні кількості хворих на коронавірус протягом останніх днів. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський йде на самоізоляцію: як обмежать його діяльність

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов повідомив, що підвищення кількості госпіталізованих з ознаками Соvid-19 викликає занепокоєння.

"Причини для паніки немає, але є "дзвіночки", які вимагають реакції... Міжнародний досвід демонструє дієвість адміністративної відповідальності", - констатував прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Зеленський заявив про необхідність перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт на предмет того, чи дотримуються правила карантину.

"Треба ретельно перевіряти магазини, ринки, громадський транспорт - місця, де можуть бути скупчення людей", - сказав він.

Президент зазначив, що відповідальність за скупчення лежить на установах і платформах, які повинні забезпечити безпеку, прописану Кабінетом Міністрів.

"За час карантину силовики склали понад 12,5 тисяч адмінпротоколів за порушення вимог безпеки, а суди винесли рішень щодо штрафів на 4,5 млн гривень", - доповів глава Національної поліції Ігор Клименко.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков захворів на коронавірус. Разом з ним діагноз нібито підтвердили у радника президента Володимира Зеленського Руслана Демченка.

Зараз ви читаєте новину «Необхідно посилити перевірку дотримання карантину - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі