пʼятниця, 10 червня 2011 09:57

Німецький суд відмовився видати Дем'янюка Іспанії

Німецький суд відмовився видати Дем'янюка Іспанії

Мюнхенський суд в четвер відхилив прохання Іспанії про видачу колишнього наглядача нацистського концтабору Івана Дем'янюка, повідомляє Associted Press з посиланням на представникa суду.

Іспанський суд направив запит про видачу нацистського злочинця в січні цього року. Підставою для цього стала інформація про те, що в роки Другої світової війни Дем'янюк був охоронцем у нацистському концтаборі Флоссенбюрг, де в числі інших утримувалися і 155 громадян Іспанії, 60 з яких загинули під час ув'язнення.

На думку мюнхенського суду, Іспанія не надала достатньо доказів для того, щоб судити наглядача концтабору. "Тільки служба охоронцем в концентраційному таборі ... не може бути підставою для видачі", - йдеться в ухвалі суду.

Процес над Дем'янюком розпочався в Німеччині 30 листопада 2009 року після того, як він був депортований із США. За версією німецького слідства, Дем'янюк безпосередньо брав участь у знищенні щонайменше 27,9 тис. ув'язнених у таборі Собібор, де служив наглядачем після полону.

12 травня суд Мюнхена визнав депортованого з США Дем'янюка винним у пособництві нацистам, але через похилий вік обвинуваченого розпорядився звільнити його.

Зараз ви читаєте новину «Німецький суд відмовився видати Дем'янюка Іспанії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі