четвер, 23 грудня 2021 15:12

Не треба бігти до військкомату: головнокомандувач ЗСУ про військовий облік для жінок

Не треба бігти до військкомату: головнокомандувач ЗСУ про військовий облік для жінок
Назріла необхідність створення документа, який дає змогу військовим бачити жінок, яких можливо використовувати під час захисту України. Фото: armyinform.com.ua

Наказ Міністерства оборони щодо перебування жінок на військовому обліку впровадили, щоб порахувати жінок, які зможуть захищати державу.

Не треба бігти у військкомат уже завтра, займати чергу чи шукати когось, хто допоможе, заявив 23 грудня головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний під час презентації концепції нагородної системи головнокомандувача ЗСУ, передає "Інтерфакс Україна".

"Назріла необхідність створення такого документа, який дозволяв би нам, військовим, бачити жінок, яких можливо використовувати під час захисту нашої держави. Туди "вбили" трохи більше ніж 100 спеціальностей. Хочу заспокоїти жінок. Я за гендерну рівність і повністю це підтримую. Ми робитимемо все планово, поступово, і все буде гаразд", - сказав він.

Наказом Міноборони затвердили перелік професій, споріднених із відповідними військово-обліковими спеціальностями. Згідно з наказом жінки цих професій мають стати на облік військовозобов'язаних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які штрафи чекають на жінок, які не стали на військовий облік

В Україні 17 грудня набув чинності наказ Міноборони № 313, згідно з яким жінки, які працюють, мають стати на військовий облік.

Також є затверджений список спеціальностей і професій для жінок, після здобуття яких ці фахівчині мають стати на військовий облік. До цього переліку увійшли такі популярні професії, як-от медики, фармацевти, програмісти, фінансисти, журналісти й багато інших.

Згідно з документом, жінки від 18 до 60 років мають ставати на облік, якщо вони придатні до військової служби.

Зараз ви читаєте новину «Не треба бігти до військкомату: головнокомандувач ЗСУ про військовий облік для жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі