субота, 19 травня 2018 09:48

Не голодування, а харчування за спеціальною схемою: розповіли про стан активіста Балуха

Не голодування, а харчування за спеціальною схемою: розповіли про стан активіста Балуха
Володимира Балуха утримують в Сімферопольському СІЗО. Фото:Факты

Уповноважена РФ з прав людини Тетяна Москалькова побувала в Сімферопольському СІЗО. Поговорила з 12 ув'язненими активістами. Зокрема, Володимиром Балухом і Узеіром Абдулаєвим.

"Вона переговорила з усіма 12 ув'язненими, стан яких я просила перевірити. Остання інформація про стан здоров'я Володимира Балуха така: нині це не повне голодування, а харчування за спеціальною схемою. Перебуває він в камері з людиною, з якою склалися адекватні взаємини. Володимир Балух попросив Тетяну Москалькову доробити туалет, що було одразу зроблено. Виглядає непогано як для людини, яка голодує майже 2 місяці", - написала у Facebook український омбудсмен Людмила Денисова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "З туалетів вистрибують щурі" - розповіли про кримські тюрми, в яких утримують політв'язнів

За словами Москалькової, вона особисто обстежила ноги Узеіра Абдулаєва.

"Узеір підтвердив, що зараз почувається значно краще. Медичну допомогу таки було надано своєчасно. Лікування за необхідності буде продовжено. Решту інформації уповноважена з прав людини Росії пообіцяла систематизувати і викласти більш докладно в офіційному листі. Очікую відповідь у перші дні наступного тижня", - додала Денисова.

Незаконно затриманий у Криму активіст Володимир Балух написав листа українцям, в якому розповів, чому вирішив почати голодування.Також він поскаржився на фізичні і моральні знущання з боку співробітників кримського СІЗО. За його словами, він жодного разу, за весь час перебування в полоні, не вживав тюремної "баланди" і добровільно не зробить цього за жодних обставин.

Зараз ви читаєте новину «Не голодування, а харчування за спеціальною схемою: розповіли про стан активіста Балуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі