понеділок, 22 лютого 2021 20:23

Назвали мету українського суспільства

Назвали мету українського суспільства

В українського суспільства не має бути однієї мети. Про це сказала стратегиня із розвитку спільнот Ірина Соловей.

"Мережевість виключає щось як головне. Економічне заможнішання – одна складова нашої мети. Друга – пошук нових сенсів. Третя – спроможність вчитися на своїх помилках. Основне – усвідомлювати, для кого стане ресурсом те, що ти створюєш. Також – уміння поєднувати індивідуальне і спільне, офлайн і онлайн", - пояснює.

Всі суспільства вчаться працювати на перетині особистості, міста, технологій і природи. І ми теж маємо, додає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який підхід обрати в навчанні підприємництву

"Але чи будуть у нас умови для застосування цього вміння на практиці або впровадження його в законодавство? Тут відстаємо від розвинених країн. Та можемо бути попереду в іншому. Останні 10 років нам легше собі зарадити. Торік це допомогло. Західні колеги розповідали, що перебували у фрустрації. Звикли покладатися на державу, а вона не з усім могла впоратися. Ми не маємо такої звички. Нам було легше самоорганізуватися".

ЧИТАЙТЕ ПОВНЕ ІНТЕРВ'Ю З ІРИНОЮ СОЛОВЕЙ У ПОТОЧНОМУ НОМЕРІ ЖУРНАЛУ "КРАЇНА"

Нашому людському капіталу бракує адаптивності та взаємодії, вважає Ірина Соловей. В Україні немає резерву талантів. Підприємці засновують компанії на два-три роки. Та, якби знали, що займатимуться цим десятиліття, мали б думати, звідки туди прийдуть інженери чи біологи.

Зараз ви читаєте новину «Назвали мету українського суспільства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі