субота, 20 лютого 2021 20:23

В Україні немає резерву талантів - звідки брати

В Україні немає резерву талантів - звідки брати
Ірина Соловей вважає, що в Україні немає резерву талантів. Фото: Тарас Подолян

Нашому людському капіталу бракує адаптивності та взаємодії. Про це сказала "Країні" стратегиня із розвитку спільнот Ірина Соловей.

"Багато компаній організовують навчання працівників, бо освітня система не встигає. Освіта має підтримку держави, тому нечутлива до ринкових вимог. Недолік корпоративної науки в тому, що працівник отримує тільки технічні навички. А взаємодії – навряд. Власники бізнесу ще не до кінця усвідомлюють цю необхідність. Треба поєднати можливості університетів, культурних центрів і виробництв", - пояснює.

В Україні немає резерву талантів, вважає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чого бракує столиці для успішного розвитку

"Німецька компанія Bosch має програму роботи з учнями 9–11 класів. Так шукають майбутніх інженерів. Українці мають закороткий горизонт планування через невпевненість у майбутньому. Підприємці засновують компанії на два-три роки. Та, якби знали, що займатимуться цим десятиліття, мали б думати, звідки туди прийдуть інженери чи біологи. Мабуть, з університетів. Тоді аналізували б, скільки людей приходять на ці спеціальності та скільки компаній за них конкурують", - додає.

Читайте інтерв'ю з Іриною Соловей у журналі "Країна" за 18 лютого 2021 року.

Підприємницький дух в Україні ще не вивільнений повною мірою. Потрібні новаторські бізнес-моделі. Поєднання онлайну й офлайну. Треба будувати наступну дію на основі висновків із попередньої, вважає Ірина Соловей. Ми уникаємо досвіду. Наприклад, під час пандемії закрили офіси й масово почали працювати дистанційно. Але потрібен контакт.

Зараз ви читаєте новину «В Україні немає резерву талантів - звідки брати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі