пʼятниця, 18 грудня 2020 13:41

Назвали кількість ялинок, яку заготовлять до свят цьогоріч

Назвали кількість ялинок, яку заготовлять до свят цьогоріч
З'явилась тенденція, що лісогосподарства почали активніше просувати на ринок ялинки в горщиках. Фото: pixabay

520 тис. ялинок для новорічних свят планують підготувати лісогосподарства.

З цієї кількості 237 тис. заготують під час рубок догляду за лісом, повідомив глава Держлісагентства Василь Кузьович.

За його словами, на плантаціях новорічних ялинок зрубають ще 289 тис. дерев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли запалять головну ялинку країни

"Згідно з матеріалами інвентаризації лісокультурних об'єктів у державних лісогосподарських підприємствах, що належать до сфери управління Держлісагентства, 2020 року враховується 4,5 тисяч гектарів плантацій, на яких росте 13,5 мільйонів новорічних ялинок, з них 2,6 мільйонів штук стандартні - можливі для реалізації", — повідомили у відомстві.

Там зазначають і пояснюють, що зразковою вважається 4-річна ялинка висотою 1,1 м. 2019-го лісогосподарства звітували про можливості реалізації 2,8 млн ялинок і планах реалізувати на Новий рік близько 500 тис. із них.

Також з'явилась тенденція, що лісогосподарства почали активніше просувати на ринок ялинки в горщиках. За даними відомства, поки що їх пропозиція обмежена, тому ціна буде вища за середню, від 200 грн і до 2,5 тис. грн "у залежності від висоти і породи".

Українцям варто бути обережними при купівлі штучних новорічних ялинок в інтернеті. Зловмисники створюють фальшиві сайти з привабливими цінами. На такі сайти можна потрапити через рекламу в інтернеті. Аферисти заманюють людей приємними цінами. Далі діють за такою схемою: виманюють передоплату за безготівковим розрахунком та, зібравши певну кількість грошей, сайт просто зникає, а людей – блокують,

Зараз ви читаєте новину «Назвали кількість ялинок, яку заготовлять до свят цьогоріч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі